Federal Road Safety Recruitment Past Questions and Answers (PDF Version) | Download Up-To-Date | TheInfo247.com

Thursday, September 27, 2018

Federal Road Safety Recruitment Past Questions and Answers (PDF Version) | Download Up-To-Date


Federal Road Safety Recruitment Past Questions and Answers (PDF Version) | Download Up-To-Date
This article contains the Federal Road Safety Recruitment Past Questions and Answers (PDF Version). You can Download the Up-To-Date FRSC recruitment past questions and answers.PDF here.

Do you need Federal Road Safety Corps Recruitment Past Questions? If yes, you are in the right place. We are glad to inform you that we now have complete and up-to-date Federal Road Safety Corps Recruitment Past Questions for download in PDF format. So, if you truly want to succeed in the forth coming FRSC screening exercise get our up-to-date recruitment Past Questions to prepare for the exams.
Download the Up-To-Date FRSC recruitment past questions here.


Get Federal Road Safety Service Recruitment Past Questions Now.

Federal Road Safety Recruitment Past Questions


Do you know that one of the ways of scaling through the Federal Road Safety Corps Commission screening exercise is the comprehensive study of its Past Questions and Answers? Statistics have shown that in a number of hundred questions, verbatim,  30 questions are being repeated randomly. That is the more reason you need to download the Federal Road Safety Corps Recruitment Past Questions. Apart from the verbatim repetition of questions, questions are repeated with slight difference in their sentence structures. 

Sample Questions from Previous Years in FRSC recruitment examination.

  1. The highest court for the Governorship election dispute in Nigeria is .
  • (a) Supreme Court
  • (b) Court of Appeal
  • (c) Federal High Court
  • (d) Electoral Tribunal
  1. The highest court for the Legislative election dispute in Nigeria is .
  • (a) Supreme Court
  • (b) Court of Appeal
  • (c) Federal High Court
  • (d) Electoral Tribunal
  1. Class J Licence is issued to which category of drivers
  • (a) Commercial drivers
  • (b) Private drivers
  • (c) Articulated vehicle drivers
  • (d) Physically challenged drivers
  1. The pulse rate of a normal person is
  • (a) 52 per minute
  • (b) 62 per minute
  • (c) 72 per minute
  • (d) 82 per minute
  1. The C in the ABC of First Aid is for ..
  • (a) Control
  • (b) Commitment
  • (c) Conjecture
  • (d) Circulation
  1. Warning Signs are usually in shape
  • (a) Circular
  • (b) Triangular
  • (c) Rectangular
  • (d) Square
  1. The green colour of the Nigerian flag signifies
  • (a) Agriculture
  • (b) Green Eagles
  • (c) Green revolution
  • (d) Green forest of Nigeria
  1. Breathalyzer is used to detect .
  • (a) Bad breathe
  • (b) Drunk driving
  • (c) Over speeding
  • (d) Smoking
  1. FERMA stands for
  • a). Federal Road Maintenance Agency
  • b). Federal Road Maintenance Associates
  • c). Federal Railway Maintenance Agency
  • d). Federal Railway Maintenance Associates
  1. The film industry in Nigeria is called
  • a) Bollywood
  • b) Hollywood
  • c) Nollywood
  • d) Softwood

ALSO READ ⇨ Federal Road Safety Corps Salary Structure and How Much they Pay Workers


FREE UPDATED FRSC PAST QUESTIONS AND ANSWERS PDF DOWNLOAD

ENGLISH LANGUAGE
1) Choose the word most similar in meaning to – nullify
  • A. aggravate
  • B. establish
  • C. transform
  • D. invalidate
    Answer: D  
2) Choose the word most similar in meaning to – rebuke
  • A. censure
  • B. implore
  • C. disparage
  • D. denigrate
    Answer: A
    3) Choose the word most similar in meaning to – unpretentious
    • A. realistic
    • B. problematic
    • C. pragmatic
    • D. modest
      Answer: D
    4) Choose the word most similar in meaning to – applause
    • A. evocation
      B. citation
      C. commendation
      D. acclaim
      Answer: D
    5) Choose the word most similar in meaning to -striated
    • A. forgiving
    • B. friendly
    • C. lined
    • D. urgent
      Answer: C
    6) Which word means- hard work; intense pain; toil
    • A. acrimony
    • B. rancour
    • C. troth
    • D. travail
      Answer : D
    7) Which word means- to merge; to combine; to unite
    • A. amalgamate
    • B.solidify
    • C. exonerate
    • D. evaporate
      Answer: A
    8) Which word means- disaster
    • A. calumny
    • B. calamity
    • C. autocracy
    • D. blow
      Answer : B
    9) Which word means- person who spends money extravagantly
    • A. archetype
    • B. wastrel
    • C. miser
    • D. epitome
      Answer: B
    10) Which word means- effect; final act or result; consequence
    • A. upshot
    • B. paradox
    • C. closure
    • D. hindsight
      Answer: A

    FRSC Past Questions And Answers ENGLISH CONTINUES

    11) Which word means- official paper; deed; certificate
    • A. act
    • B. action
    • C. document
    • D. patron
      Answer : Option C
    12) Which word means-shackle; hindrance
    • A. fetter
    • B. closure
    • C. knot
    • D. tie
      Answer: Option A
    13) Which word means- nobility; fairness; generosity
    • A. abstinence
    • B. magnanimity
    • C. parody
    • D. affluence
      Answer: Option B
    49) Jupiter, Saturn, Neptune
    • A. moon
    • B.sun
    • C. planet
    • D. earth
      Answer:D – Explanations: These are all planets of the solar system.
    50) magazine, armoury, barracks
    • A. garrison
    • B. military
    • C. arsenal
    • D.soldier
      Answer : C - Explanation: These are all military buildings.

    FRSC Recruitment Past Questions And Answers MATHEMATICS Excerpts

    4) Anna bought $4,000 of company stock. She sold 75% of it when the value doubled, and the remainder at four times the purchase price. What was her total


    profit?
    • A.$4,000
    • B. $6,750
    • C. $6,000
    • D. $6,500
    • E. $5,000
    • Answer: C
      • Explanation: Anna sold 75% of her stock when it was worth $8000. So she took $6000 cash, leaving her with $2000 worth of stock, which she had purchased for $1000.When this stock increased in value to $4000 she sold it and added this to the first$6000 giving her$10,000 in cash. Subtracting the initial $4000 coat of the stock, Anna has made $6,000.

    5) A total of 1600 copies of a CD were sold. 30% were sold at 55% discount, 10% were sold at 30%discount and the remainder were sold at the full price of $7.95.


    What was the approximate total revenue in dollars?
    • A.10,369
    • B. 10,569
    • C. 10,569
    • D.10,234
    • E. 10,669
    • Answer: D
      • Explanation: Of the 1600 CDs sold:
        60% or 960 were sold at $7.95 = $7632
        10% or 160 were sold at $5.56 = $889
        {{{{{30% or 480 were sold at $3.57 = $1713}}}}
        Therefore the total revenue was $10,234

    Free FRSC Past Questions And Answers PDF Download


    6) Anna and John both receive stock as part of their remuneration. Anna receives$400 worth plus a bonus of 12%. John receives $300 worth plus a bonus of 20%. What is the difference between the values of the two bonuses?
    • A. $12.00
    • B.$10.00
    • C. $20.00
    • D. $14.00
    • E. $11.50
    • Answer: A
      • Explanation: Anna receives a bonus of ($400 * 0.12 =) $48.John receives a bonus of ($300 * 0.20 =) $60. The difference between their bonuses is, therefore, $12.

    7) Components X, Y, and Z are ordered in the ratio 1:5:4. How many Z components will be in an order for 8000 components?

    • A.3,200
    • B.1,600
    • C. 6,400
    • D. 4,600
    • E. 1,800
    • Answer: A
      • Explanation: The components are ordered in the ratio 1:5:4 and the total order is for 8,000.
        To work out the numbers of each add 1+5+4 = 10.
        Divide $8,000 by 10 = 800. You can then calculate that the number of Z
        components will be (800 * 4 =) 3,200.

    8) A bank offers 10% per annum interest which is calculated and added at the end of the year. {{{{{{Another bank offers 10% per annum which is calculated and added}}}}}


    every six months. What is the difference on a deposit of $800 after one year?
    • A. $2.00
    • B. $2.60
    • C. $2.40
    • D. $2.20
    • E. $4.00
    • Answer: A
      • Explanation: At the bank paying 10% interest calculated each year, the amount will be $880 ($800 * 1.10) at the end of the first year. At the bank paying 10% per annum added every 6 months, the amount will be $840 ($800 * 1.05) at the end of the first six months and $882 ($840 * 1.05) at the end of the year. Therefore the difference will be $2.00.

    9) It costs a manufacturer X dollars per component to make the first 500 components. All subsequent components cost X÷5 each. When X = $4.50. 
    How much will it cost to manufacture 4,000 components?

    • A. $5,600
    • B. $4,600
    • C. $5,400
    • D. $5,200
    • E. $5,450
    • Answer: C
      • Explanation: The first 500 components are $4.50 each which gives $2,250. The 3500 subsequent components cost $0.90 each which gives $3,150. Therefore the run of 4000 components will cost $5,400.

    10) Identify the missing number.
    2 6 44 8 10 15 19 ? 21 23
    • A. 72
    • B. 66
    • C. 73
    • D. 57
    • E. 55
    • Answer: D
      • Explanation: The numbers on the bottom row are 13 more than those on the top row. Therefore the missing number is 44 + 13 = 57.

    11) Identify the missing number
    3 17 6 14 10 5 5 25 ? 7
    • A. 13
    • B. 12
    • C. 25
    • D. 17
    • E. 3
      Answer: A 
    .......................................................................................................

    FRSC Recruitment Past Questions And Answers CURRENT AFFAIRS Excerpts

    1) Cesarean section is a process of giving birth to a baby by a woman through
    • a. Labour
    • b. Medication
    • c. Oral therapy
    • d. Operation
      Answer: D
    2) Urine contains urea, water and
    • a. hydrogen
    • b. sodium
    • c. H20
    • d. Salt
      Answer:D
    3) Parliamentary Filibuster strategy is a method of delaying decision in the parliament through

    • (a) adjournment
    • (b) long speech
    • (c) physical combat
    • (d) absenteeism
      Answer: B
    4) HIV/AIDS can be contracted through
    • a. Sharing of clippers for barbing hair
    • b. Hand shake
    • c. Worshiping together
    • d. Using the same plate to eat
      Answer: A
    5) Kerosene is a product refined from
    • a. Petrol
    • b. Petroleum Jelly
    • c. Crude oil
    • d. Plan oil
      Answer: C
    ……………………………………………………………………..

    TheInfo247 Team Will Send You The COMPLETE FRSC Past Questions And Answers PDF For Just 1,000 Naira

    For The Three Test Course
    • General knowledge/current affairs
    • Mathematics
    • And English
    Pay A Token Of 1,000 Naira
    Pay To Bank Or Online Transfer
    • Account Name: Abawuru David
    • First Bank – Account Number – 3112722107
    • UBA - Account Number – 2069406955
    After Payment – Send Your – Full Name, Email Address – To 08136773848
    Your copy will be sent to your email immediately your payment is confirmed



      How to Download Federal Road Safety Corps Past Questions (Full PDF Questions and Answers Version)

      TheInfo247 Team Will Send You The Complete FRSC Past Questions And Answers PDF For Just 1,000 Naira

      For The Three Test Course
      • General knowledge/current affairs
      • Mathematics
      • And English
      Pay A Token Of 1,000 Naira
      Pay To Bank Or Online Transfer
      • Account Name: Abawuru David
      • First Bank – Account Number – 3112722107
      • UBA - Account Number – 2069406955
      Pay the sum of N1000 to any of the bank accounts above.
      After Payment – Send Your – Full Name, Email Address – To 08136773848
      Your copy will be sent to your email immediately your payment is confirmed

      The purchased Federal Road Safety Corps Recruitment Past Questions will be uploaded/sent immediately into your email address once your payment has been confirmed.


      If you have purchased yours, kindly drop a testimony in the comment box below.

      If you have any other question related to Federal Road Safety Service Recruitment Past Questions, feel free to use the comment box below to share your thoughts with us. 

      9 comments:

      1. Pls I need federal road safety commission past questions and answers please how can I get it

        ReplyDelete
      2. Past questions and answers paid for and gotten. Thanks

        ReplyDelete
      3. Thank you so much. I got it the FRSC past question and answers immediately I paid. Thanks once more.

        ReplyDelete
      4. I just got mine now. Thank you. The FRSC past questions and answers is really updated and full of great information.

        ReplyDelete
      5. Thanks for sending it immediately I paid for it. The FRSC past question and answer is really detailed.

        ReplyDelete
      6. A connection to your document will then be given. To spare the picture, right tap on it and pick spare picture as. online pdf converter

        ReplyDelete
      7. Tank you the best fast PDF file have ever received on my email so far.. Tnx admin and how soon am i receiving bonus?

        ReplyDelete
      8. Awesome. Paid, send text and verified. Within 5mins, i received the email. Thank you.

        ReplyDelete